23 Seconden

   
Titel:23 Seconden
Auteur:Kees van Beijnum
Verschenen:2019
Uitgeverij:De Bezige Bij
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Op zoek naar je wortels
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Pagina's:389
Blurb:Een jonge vrouw, wier moeder, prostituee op de Wallen, destijds is vermoord, gaat op zoek naar wat er destijds precies gebeurd is en komt tot schokkende ontdekkingen
Eerste zin:Het kruispunt voor het Centraal Station lijkt op de set van een rampenfilm. Graafmachines en drilboren leven zich uit op het asfalt. Kraters, grommende generatoren, buizen die modderig water spuwen.

Samenvatting

Anne was 18 toen haar moeder in haar peeskamer op de Wallen werd vermoord. Ze wil een roman schrijven over haar jeugd en daar hoort het verhaal van die moord natuurlijk ook in. Ze zoekt oude kennissen op, merkt dat er nogal wat onduidelijkheden zijn terwijl de zaak destijds heel helder leek, en komt erachter dat sommige mensen heel ver willen gaan om haar te verhinderen om dóór te zoeken. De uitkomst van haar zoektocht is schokkend!


Biografie auteur

Kees van Beijnum (*1954 Amsterdam) groeide op in de Warmoesstraat, in de rosse buurt, waar zijn moeder een Café-Hotel had. Hij werkte als journalist. In 1991 debuteerde hij met de roman ‘Over het IJ’, een op feiten gebaseerde reconstructie van een moord. Hij brak door met ‘Dichter op de Zeedijk’, maar zijn grote succes was ‘Oesters van Nam Kee’ (2000) dat ook verfilmd werd. Hij werkt ook als scenarist en heeft inmiddels zo´n twaalf romans op zijn naam staan.


Tip:

Joost Zwagerman ‘Vals licht’

Een student wordt verliefd op een ongewone prostituee en probeert haar uit de prostitutie te krijgen.

 

Kees van Beijnum ‘Oesters van Nam Kee’

Een jongen, opgesloten in een Franse gevangenis, kijkt terug op de ontwikkelingen die hem daar gebracht hebben.