Abdoel en Akil

   
Titel:Abdoel en Akil
Auteur:Yolanda Entius
Verschenen:2017
Uitgeverij:Uitgeverij Van Oorschot
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Vrouwenstrijd
Pagina's:152
Blurb:Seksueel misbruik, angst, schuld, schaamte en vooroordelen in deze subtiele roman over twee meisjes die na hun eindexamen van een welverdiende vakantie denken te gaan genieten in Zuid-Frankrijk…
Eerste zin:Augustus 1978. Met zware rugzakken op de schouders liepen Gaby, Doris en Nola langs de oever van de Ouvèze. Meer dan een etmaal hadden ze in een overvolle trein naar het zuiden gezeten. Vanaf Orange hadden ze de bus naar Vaison-la-Romaine genomen vanwaar ze, bij gebrek aan geld voor een taxi, over het plakkende asfalt naar de camping liepen.

Samenvatting

Twee meisjes gaan na hun eindexamen kamperen in Zuid-Frankrijk, maar worden daar door twee jongens seksueel misbruikt. Hoe ga je om met zo’n ervaring, in hoeverre laat je je leven beïnvloeden door zo’n traumatische gebeurtenis? We volgen hen wanneer ze, elk voor zich proberen die ervaring achter zich te laten. Maar herinneringen, associaties en emoties duiken op heel uiteenlopende momenten op.  


Biografie auteur

Yolanda Entius (*1961 Den Haag) is actrice, toneelschrijfster en auteur. Ze groeide op in Den Haag, Waddinxveen en Stolwijk. Ze studeerde geschiedenis in Amsterdam en ging vervolgens naar de Toneelschool. Ze werkte daarna als actrice, toneelschrijfsster en filmregisseur. In 2005 debuteerde ze als romanschrijfster met ‘Rakelings’; het boek kreeg de Selexyz Debuutprijs. Dit is haar vijfde roman.


Tip:

Robert Anker 'Hajar en Daan'

Een leraar wordt verliefd op zijn (Marokkaanse) leerlinge.

 

A.F.Th. van der Heijden  'De helleveeg'

Een jongeman vertelt over het leven van zijn door jeugdervaringen gefrustreerd geraakte tante.