After dark

   
Titel:After dark
Auteur:Julltje van den Nieuwenhof
Verschenen:2019
Uitgeverij:Luitingh-Sijthoff
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Psychische gestoordheid
Ziekte en dood
Pagina's:174
Blurb:Een verjaardagsfeestje van een aantal leerlingen van een examenklas, in een lieflijk kunstenaarshuisje aan de rand van de stad loopt op een drama uit.
Eerste zin:Langzaam tasten mijn vingers naar mijn mobiel en ik druk op de thuisknop van het apparaat. Mijn bevende duim blijft boven het schermpje hangen. Er klopt iets niet, ik voel het met alles wat ik in me heb.

Samenvatting

Paula mag in afwezigheid van haar moeder en de kunstenaar met wie haar moeder sinds een tijdje samenwoont, in het huisje dat tijdelijk het atelier is van de kunstenaar, het verjaardagsfeestje organiseren van haar beste vriendin Saskia. Vrienden en vriendinnen zijn bijeen, maar Saskia komt alsmaar niet opdagen. Een spelletje dat in afwachting van haar komst gespeeld wordt, loopt uit de hand, en als men daarover al behoorlijk overstuur is, komt er een nog veel grotere schok…


Biografie auteur

Juultje van den Nieuwenhof is sinds 2001 lerares Nederlands en drama op een school voor Voortgezet Onderwijs in Eindhoven. In 2013 verscheen haar eerste boek, ‘Delete’, net als dit boek een Young-adult thriller.

 


Tip:

Juultje van den Nieuwenhof ‘Disconnect’

 

Een vriendengroepje, vier jongens en drie meisjes gaat voor een spontane ‘afterparty’ naar hun oude, inmiddels leegstaande schoolgebouw. Op een gegeven moment blijkt dat ze allemaal opgesloten zitten in de theaterzaal in de kelder van het gebouw; zonder bereik voor hun mobieltjes. En dan begint de ‘show’…..

 

Mel Wallis de Vries   ‘Vals’

Vier vriendinnen zitten in de kerstvakantie ingesneeuwd in een vakantiehuisje in de Ardennen. En dan verdwijnt een van hen….