Art.285b

   
Titel:Art.285b
Auteur:Christiaan Weijts
Verschenen:2006
Uitgeverij:De Arbeiderspers
Niveau:
Thema'sKunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Psychische gestoordheid
Rebellie
Berust op werkelijkheid
Pagina's:321
Blurb:Een man stalkt zijn ene vriendin, terwijl hij er ook nog een andere, zeer jonge vriendin op na houdt.
Eerste zin:Laat je niks wijsmaken, het begint allemaal heel onschuldig. Met vingeroefeningen en post bijvoorbeeld.

Samenvatting

Art.285b is een boek over stalken. Het wetsartikel 285b, nog vrij nieuw, stelt het hinderlijk volgen van mensen strafbaar. De hoofdpersoon, Sebastiaan, is pianoleraar en speelt achtergrondmuziek in een restaurant. Hij wordt verliefd op Victoria, studente aan een dansopleiding, die bijverdient als paaldanseres. Ze hebben een wilde relatie, maar op een gegeven moment is Victoria hem beu. Sebastiaan heeft tegelijkertijd ook een relatie met een jonge leerlinge, Rosetta. Hij wil beide relaties in stand houden, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk dient Victoria een aanklacht wegens stalking tegen hem in. Dit boek is te lezen als de verdediging van Sebastiaan tegen deze aanklacht.

Het is geen gemakkelijk boek, vooral door de vele tijds- en perspectiefwisselingen, maar als je de moeite neemt om ‘mee te wisselen’, is het een heel boeiend verhaal.

 


Biografie auteur

Christiaan Weijts (*1976) studeerde Nederlands en Literatuurwetenschap in Leiden. Hij schrijft voor het Leids Universiteitsblad. Dit boek is zijn romandebuut.


Tip:

Christiaan Weijts           Via Cappello 23

Dit boek is geschreven in dezelfde sfeer en stijl, en gaat over een kunsthistoricus die problemen krijgt dankzij de manier waarop hij met een studente omgaat.

 

Robert Anker    Hajar en Daan

Dit is een boek, waarin een leraar alles op het spel zet om een leerlinge te versieren.