Beitelaar

   
Titel:Beitelaar
Auteur:Ted van Lieshout
Verschenen:2022
Uitgeverij:Querido
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Humor
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Pagina's:164
Blurb:Een vijftienjarige jongen voelt zich aangetrokken tot een volwassen man. Dat leidt tot problemen!
Eerste zin:Mijn naam is Antonij. Niet Antony, niet Anton en al helemaal niet Ton. De enige die mij Tonnie mag noemen is mijn moeder en ik haat haar als ze dat doet. Ik haat haar sowieso. Een beetje. Niet echt. Ik overdrijf om een punt te maken.

Samenvatting

Antonij, vijftien jaar oud, heeft een weekendbaantje op het dorpskerkhof. Daar ontmoet hij op een stil moment een man die hij aantrekkelijk vindt, en dat laat hij hem merken. Ze raken in gesprek. Maar dan worden rust en stilte op het kerkhof ineens ruw verbroken….


Biografie auteur

Ted van Lieshout (*1955 Eindhoven) is schrijver, dichter, scenarist, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar. Hij werd geboren als tiende kind in een gezin van twaalf kinderen, verloor zijn vader toen hij acht jaar was.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij twee boeken, ‘Zeer kleine liefde’ en ‘Mijn meneer’.

Hij studeerde aan de Kunstacademie in Amsterdam, publiceerde gedichten en werkte als illustrator en grafisch ontwerper. Inmiddels heeft hij meer dan vijftig boeken op zijn naam, gedichtenbundels, prentenboeken, romans. Veel van zijn werk is autobiografisch. Hij schrijft ook liedjes, voor tv-programma’s en voor mensen als Karin Bloemen, Lenette van Dongen en Jenny Arean.

Hij ontving al heel wat prijzen, zoals de Theo Thijssenprijs, de Woutertje Pieterseprijs, en een Zilveren Griffel.


Tip:

Koen Caris ‘Stenen eten’

 Bennie, bijna achttien, zit met twee grote geheimen.

 

Tom Lanoye ‘Kartonnen dozen’

Een scholier wordt voor het eerst verliefd.. op een jongen.