Bestsellerboy

   
Titel:Bestsellerboy
Auteur:Mano Bouzamour
Verschenen:2018
Uitgeverij:Prometheus
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Humor
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Rebellie
Pagina's:304
Blurb:Een jongeman schrijft een roman over zijn moeilijke jeugd in een Marokkaanse gezin in Amsterdam. Het boek wordt een succes, maar familie en vrienden willen niets meer van hem weten.
Eerste zin:Wanneer ik naar de bibliotheek vertrok en mijn moeder vroeg waar ik naartoe ging, zei ik: ‘Naar de hemel.’ De bieb zat in de Tolstraat, een zijstraatje van de Van Woustraat, in het gedeelte van de Diamantbuurt. Het gebouw had iets excentrieks, vanbinnen leek het een kapel. Het was ooit een theosofische tempel. Toen werd het een bioscoop, daarna een homobioscoop en nu is het een bibliotheek. Het was vaak een verzamelplaats van rare snuiters.

Samenvatting

Mohamed, van jongs af aan geboeid door verhalen, schrijft een boek over zijn jeugd in Amsterdam, als jongste kind in een streng islamitisch gezin met naar criminaliteit neigende broers. Het boek wordt een knallend succes maar zijn ouders zetten hem op straat en zijn vrienden willen ook al niets meer met hem te maken hebben. Succes heeft behalve heel prettige kanten, ook zijn keerzijden, merkt de ´bestsellerboy´…


Biografie auteur

Mano Bouzamour (*1991 Amsterdam) is een Nederlands schrijver en columnist. Hij groeide op in een gastarbeidersgezin (zijn ouders zijn Marokkaans) in de Amsterdamse wijk De Pijp. Hij  debuteerde in 2013 met de roman ‘De belofte van Pisa’. Dat boek werd een redelijk succes, maar bepaald niet van de omvang die in dit boek wordt gesuggereerd! Bouzamour schrijft columns in Het Parool  en in tijdschriften.


Tip:

Mano Bouzamour   ‘De belofte van Pisa’

Een roman over een jongen uit een Marokkaans-Nederlands gezin die zich ontworstelt aan zijn milieu.

Frenk van der Linden  ‘De steniging’

Een roman over een moord op een Marokkaanse jongen; het motief is volstrekt onduidelijk.