De heilige

   
Titel:De heilige
Auteur:Martin Michael Driessen
Verschenen:2019
Uitgeverij:Van Oorschot
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Eenzaamheid
Humor
Misdaad
Rebellie
Pagina's:233
Blurb:Rover, dief, verkrachter, moordenaar, en heilige…… Donatien was het allemaal. Hij vertelt je tot in de details zijn opmerkelijke levensverhaal!
Eerste zin:In de tijd dat ik een kind was dachten velen dat ik een heilige was, of voorbestemd het te worden. Een overtuiging die in de loop van de jaren geleidelijk afzwakte en ten slotte lange tijd verdween nadat ik die vrouw van de kerktoren had gegooid.

Samenvatting

Donatien heeft een, zacht gezegd, interessant leven: zijn volwassen leven start in de tijd dat Napoleon Europa onveilig maakt. Donatien wordt omdat hij geen vak beheerst, rover, doet zo ongeveer alles wat God en de mensen verboden hebben, bereist grote delen van de wereld, maar bij terugkomst in Frankrijk wordt hij gearresteerd, ontsnapt aan de doodstraf en krijgt in plaats daarvan levenslang. Maar dan komt er een heel andere kant van zijn opmerkelijke persoonlijkheid om de hoek kijken….


Biografie auteur

Martin Michael Driessen (*1954 Bloemendaal) is schrijver, acteur, regisseur en vertaler. Na twee onafgemaakte universitaire studies in Nederland studeerde hij in München Theaterwissenschaft. Hij werkte lang in Duitsland als acteur en regisseur. Hij debuteerde als schrijver in 2006, brak door met de bekroonde verhalenbundel ‘Rivieren’ en bracht in 2017 de roman ‘De pelikaan’ uit.

 

 


Tip:

Martin Michael Driessen ‘De pelikaan’

Een roman over chantage en liefde, in het Joegoslavië ten tijde van de burgeroorlog.

 

Frank Martinus Arion   ‘Dubbelspel’

Een verhaal over schuinsmarcheerders en geweld, op Curaçao.