De onverwachte rijkdom van Altena

   
Titel:De onverwachte rijkdom van Altena
Auteur:Jan van Mersbergen
Verschenen:2019
Uitgeverij:Cossee
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Pagina's:268
Blurb:De dood van de rijkste man van het dorp, gehaat door iedereen, brengt voor een aantal dorpelingen een ontwikkeling op gang die hun levens ingrijpend verandert.
Eerste zin:Er staat een Chinees voor de cafetaria. Dat is niet een van de opgaven van de puzzel die hier voor me ligt, al zou het ervoor door kunnen gaan Ik denk aan iets heel anders en dat begon met die Chinees, bij de cafetaria.

Samenvatting

Frankie en Marlies hebben een kalm bestaan in een klein dorp in Noord-Brabant. Dat verandert in één klap als de rijkste man van het dorp sterft, en zij via diens dochter het beheer krijgen over een gebied dat tot dan toe van de buitenwereld was afgesloten. Vanaf dat moment komen ze in een emotionele achtbaan terecht.


Biografie auteur

Jan van Mersbergen (*1971 Gorinchem) studeerde HBO Cultuur en beleid, en Cultuursociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte o.a. als stratenmaker, bouwvakker, proefdierverzorger, maar vooral in het theater, als producent, decorbouwer en productieleider. Hij begon in 2000 met schrijven. Dit is al zijn veertiende roman. 


Tip:

Jan van Mersbergen   ‘De ruiter’

 Om haar uit de greep van een jonge crimineel te halen brengt een vader zijn dochter naar haar opa op het platteland.

 

Renate Dorrestein ‘Een sterke man’

Een ‘kunstenaarstehuis’ vol opmerkelijke mensen-met-een-geschiedenis wordt geleid door een echtpaar met een ziek kind.