De Stem

   
Titel:De Stem
Auteur:Jessica Durlacher
Verschenen:2021
Uitgeverij:De Arbeiderspers
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Berust op werkelijkheid
Pagina's:430
Blurb:Een joods gezin neemt een jonge, Somalische asielzoekster als oppas in dienst. Ze blijkt fenomenaal te kunnen zingen, en gaat meedoen aan een tv-talentenjacht. En daar doet ze iets, wat haar eigen leven én het leven van het gezin definitief totaal verandert.
Eerste zin:Dat we misschien maar moesten trouwen, had Bor gezegd, nu we toch in New York waren. Alsof hij me ging trakteren op een uitje naar de dierentuin of zo.

Samenvatting

Zelda, een joodse psychoanalytica, getrouwd met advocaat Bor, neemt een Somalisch meisje, Amal, in dienst als oppas voor haar drie kinderen. Amal blijkt erg goed te kunnen zingen, doet mee aan een tv-talentenjacht en maakt een onuitwisbare indruk op het publiek door haar zangkunst én een opmerkelijke actie, die ervoor zorgt, dat zijzelf én het gezin van Zelda vanaf dat moment hun leven niet meer zeker zijn. Terwijl de finale van de zangqwedstrijd nadert, nemen de spanningen rondom haar en in het gezin toe…


Biografie auteur

Jessica Durlacher (*1961 Amsterdam) dochter van schrijver Gerhard Durlacher, volgde in Haarlem het middelbaar onderwijs, studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam, werd criticus en columniste en debuteerde als schrijfster in 1997 met ‘Het Geweten’. Inmiddels heeft ze al zo’n vijf romans op haar naam. Ze is getrouwd met schrijver Leon de Winter: samen hebben ze twee kinderen.


Tip:

Jessica Durlacher   ‘De held’

Het joodse gezin van een succesvol filmproducent wordt geconfronteerd met een gewelddadige overval.

 

Leon de Winter ‘Geronimo’

Osama Bin Laden, een Afghaans meisje, een Pakistaanse jongen en een Amerikaanse ex-commando spelen de hoofdrol in dit verrassende en spannende verhaal over liefde, verraad en geweld.