Ferrara

   
Titel:Ferrara
Auteur:Bert Wagendorp
Verschenen:2019
Uitgeverij:Uitgeverij Pluim
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Liefde
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Pagina's:253
Blurb:Vier mannen, al bevriend vanaf de middelbare school, weten niet goed wat ze met hun leven aan moeten, en gaan, als een van hen van een oud pand in het Italiaanse Ferrara gekocht heeft om er een ‘designhotel’ van te maken, enthousiast mee om ‘te helpen’.
Eerste zin:Heel lang is de dood voor ons geen onderwerp van gesprek geweest. Ook niet nadat Peter was overleden, toen we nog geen twintig waren. Het hele idee 'dood' vonden we verwerpelijk.

Samenvatting

In de roman ‘Ventoux’ liep de vrolijke fietstocht van een vriendengroep niet best af: een van hen verongelukte op de Mont Ventoux. De vier overgebleven mannen zijn in dit verhaal vijftigers, nog steeds bevriend, en nog steeds op zoek naar een zinvolle invulling van hun leven. En de tijd dringt, ze ervaren dat ze ouder worden, dat het onderhand ‘nu of nooit’ wordt, als ze nog iets  met hun leven willen doen. Het plan van een van hen, om in Ferrara een hotel te beginnen in een oud vervallen palazzo, wekt eerst verbazing bij de anderen, maar vervolgens zien ze het als een mooie mogelijkheid om weer eens samen iets te ondernemen.


Biografie auteur

Bert Wagendorp (*1956 Groenlo)  studeerde Nederlands aan de Universiteit van Groningen en werkte als tekstschrijver in de reclame. Hij is journalist en columnist bij De Volkskrant, en romanschrijver. Hij debuteerde in 1995 met de roman ‘Proloog’ over de wereld van het wielrennen. Met zijn roman ‘Ventoux’ brak hij door bij het grote publiek. Het boek werd ook verfilmd. Dit boek is een vervolg op 'Ventoux'.

 

 


Tip:

Bert Wagendorp ‘Ventoux’ 

De roman die voorafgaat aan ‘Ferrara’, over de vriendengroep, tijdens en kort na hun middelbareschooltijd.

Bert Wagendorp  ‘Masser Brock’

Een journalist komt op de hoogte van twee schokkende zaken, die hem ook persoonlijk raken.