Het licht in de stad

   
Titel:Het licht in de stad
Auteur:Inge Schilperoord
Verschenen:2022
Uitgeverij:Uitgeverij Podium
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Misdaad
Oorlog
Ouders en Kinderen
School
Ziekte en dood
Pagina's:211
Blurb:Als haar vader verongelukt, verliest een meisje al haar zekerheden en zoekt haar toevlucht in de wereld van de islam en het jihadisme.
Eerste zin:Buiten was het duister en koud. Binnen, in het helle, gele licht van de metro waren alle gezichten afwerend. Niemand lette op haar.

Samenvatting

Sophies vader, advocaat van jonge moslimterroristen, sterft plotseling; ze staat nu alleen in het leven en zoekt houvast in de wereld waarin hij thuis was, bij een klasgenote die moslim is en bij  het meisje dat vanwege haar reis naar het kalifaat in Syrië gevangen gezet, door Sophies vader werd verdedigd.


Biografie auteur

Inge Schilperoord (*1975) is forensisch psycholoog, redacteur, recensent en schrijver. Ze werkt o.a. voor het Pieter Baan Centrum waar getoetst wordt of delinquenten volledig toerekeningsvatbaar waren toen ze hun misdaad pleegden.
Ze schrijft o.a. in Quest, Psychologie Magazine en NRC Handelsblad. Haar debuutroman, ‘Muidhond’ uit 2015, was een daverend succes.


 

 


Tip:

Inge Schilperoord ‘Muidhond’

Een uiterst beklemmende kijk in de denk- en leefwereld van een zedendelinquent, die vecht tegen zijn driften.

 

Racheda Kooijman ‘Vossenjacht’

Een jonge vrouw, wier Marokkaanse vader meteen na haar geboorte is vertrokken bij haar Nederlandse moeder, wil weten: waarom?