Het vloekhout

   
Titel:Het vloekhout
Auteur:Johan de Boose
Verschenen:2018
Uitgeverij:De Bezige Bij
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Kunst en Kunstenaar
Misdaad
Oorlog
Berust op werkelijkheid
Pagina's:214
Blurb:Onder de ogen van een olijfboom wordt Maryam verkracht. Als haar zoon Jesjoea later het hout van deze boom aanraakt, geeft hij hiermee het startsein voor een ongelooflijke historische tocht van dit vloekhout.
Eerste zin:Zolang de verkrachting duurt, kijk ik naar haar ogen.

Samenvatting

Een stuk hout, afkomstig van een boom in Palestina, wordt gebruikt voor de kruisiging van de profeet Jesjoea. Het hout blijkt over magische krachten te beschikken: het kan praten en het wekt een bijzondere lust op bij wie het aanraakt. Wanneer een toneelmeester die op zoek is naar een stut voor zijn decor het hout meeneemt, is dit het begin van een spectaculaire reis langs grote historische figuren van de afgelopen tweeduizend jaar.


Biografie auteur

Johan de Boose (*1962 Gent België) studeerde Slavische talen aan de Universiteit van Gent. Hij werkte als docent aan hogescholen, universiteiten en toneelacademies. Hij maakte en presenteerde radioprogramma’s. Verder is hij onder andere redacteur van De Poëziekrant. Het vloekhout is het derde deel van een trilogie waarvan Gaius en Jevgeni de eerste delen waren.


Tip:

Willem Jan Otten, Specht en zoon.

Opmerkelijk boek geschreven vanuit het perspectief van een schilderij

 

Dimitri Verhulst, Godverdomse dagen op een godverdomse bol

Een even pessimistische weergave van de geschiedenis van de mensheid