Hier

   
Titel:Hier
Auteur:Joke van Leeuwen
Verschenen:2018
Uitgeverij:Querido
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
School
Ziekte en dood
Vrouwenstrijd
Pagina's:232
Blurb:Een grens, een plichtsgetrouwe bewaker, een scheidingsmuur, bedreigingen - en daartussen een prille liefdesrelatie.
Eerste zin:Het land dat de dorpelingen het hunne noemen is door de eeuwen heen zo vaak overrompeld, van nieuwe leidende gedachten voorzien en van vorm veranderd, dat er geen betrouwbare kaart van bestaat. Op kaarten die elders worden gemaakt laat men het hele gebied nagenoeg wit, alsof het een leegte is waar anderen naar believen invulling aan kunnen geven. Dat is ook gebeurd.

Samenvatting

Stamvader is een plichtsgetrouw douanier, maar als door problemen tussen de buurlanden er een grote scheidingsmuur gebouwd wordt, wordt zijn baan opgeheven en moet zijn zoon iets anders gaan doen om zijn vader, die aan obesitas lijdt, en zijn prille gezin te kunnen onderhouden. En dat levert een heleboel ellende op.


Biografie auteur

Joke van Leeuwen (*1952 Den Haag) verhuisde in haar jeugd regelmatig vanwege de baan van haar vader. Ze groeide op in een cultuurrijk gezin. Ze studeerde grafische kunsten in Antwerpen en geschiedenis aan de universiteit van Brussel. In 1978 debuteerde ze als kinderboekenschrijver, deed in datzelfde jaar mee aan het Camerettenfestival als cabaretier, ze speelde toneel en illustreerde kinderboeken.

In 2012 debuteerde ze als schrijfster voor volwassenen, met ‘Feest van het begin’.

 

 


Tip:

Joke van Leeuwen  ‘Het feest van het begin’

 Het begin van de Franse Revolutie biedt een aantal mensen nieuwe kansen.

 

Martin Michael Driessen   De pelikaan

 Kleine criminaliteit tegen de achtergrond van de Balkanoorlog