Hoor nu mijn stem

   
Titel:Hoor nu mijn stem
Auteur:Franca Treur
Verschenen:2017
Uitgeverij:Prometheus
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Op zoek naar je wortels
Rebellie
School
Ziekte en dood
Familie
Berust op werkelijkheid
Pagina's:349
Blurb:Een streng religieus opgevoede jonge vrouw maakt de balans op van haar leven als haar baan op de tocht staat en haar laatste familielid gaat overlijden.
Eerste zin:De trein naar Vlissingen stond er al. Op de treeplank botste Gina tegen een donkerbehaarde man met een vuilniszak. Er kwam een opdringerige lucht van hem af: tabak, rotte appels. Hij gromde verontwaardigd. Het klonk diep, alsof de hele Balkan in zijn keel zat. Gina greep zich vast aan de deurstang. Sorry.

Samenvatting

Gina,  een jonge vrouw, wordt dringend gevraagd om uit Amsterdam terug te keren naar haar geboortegrond in Zeeland, om voor haar doodzieke tante te zorgen, de vrouw die haar –heel streng religieus – heeft opgevoed. Haar baan in de radiowereld komt door die mantelzorg op de tocht. Gina wordt gedwongen om de balans op te maken van haar leven: hoe ze met de mannen in haar leven is omgegaan, hoe het verder moet als de baan die zoveel voor haar betekent, zou wegvallen, wat het geloof dat haar van jongs af aan in zijn greep hield, en dat ze al jaren geleden heeft losgelaten, nu nog voor haar betekent …

 


Biografie auteur

Franca Treur (*1979 Meliskerke)  groeide op  in een ‘bevindelijk gereformeerd’ boerengezin in Meliskerke, Zeeland. Ze ging psychologie studeren in Leiden maar stapte over naar Nederlands en Literatuurwetenschap. Ze debuteerde als schrijfster in 2009 met ‘Dorsvloer vol confetti’, een boek dat erg aansloeg, en uiteindelijk ook verfilmd werd. Treur is naast schrijfster ook free lance journaliste.

 

 


Tip:

Franca Treur  ‘Dorsvloer vol confetti’

 Een roman over een meisje dat in een streng gelovig gezin met alleen maar (zes!) broers opgroeit, en door niemand serieus genomen wordt.

 Ellen Heijmerikx   ‘Wij dansen niet’

 De ouders van de jonge hoofdpersoon sluiten zich aan bij een strenge sekte; dat heeft dramatische gevolgen.