Ik ben er niet

   
Titel:Ik ben er niet
Auteur:Lize Spit
Verschenen:2020
Uitgeverij:Das Mag
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
Ziekte en dood
Pagina's:560
Blurb:Ze zijn jong, verliefd, een creatief stel. En dan gaat er iets vreselijks mis in zijn brein…
Eerste zin:Wanneer de eerste oproep binnenkomt, zit ik in het midden van de winkelruimte op mijn knieën over de grote doos jassen gebogen die de koerier eerder vandaag heeft afgeleverd.

Samenvatting

Simon en Leo zijn voor elkaar geschapen, zo lijkt het: ze hebben een mooie toekomst voor zich. Maar dan, op een dag verandert Simon in een wantrouwige workaholic: langzaam wordt het voor zijn vriendin Leo  duidelijk dat er psychisch iets helemaal mis is met haar vriend. Na een gedwongen opname in een psychiatrische inrichting komt Simon terug als een zombie. Maar dan ontdekt hij iets dat Leo koste wat kost geheim had willen houden. En dan dreigt er een drama….


Biografie auteur

Lize Spit (*1988 Viersel, België) groeide op in de Belgische Kempen. Ze studeerde in Brussel aan de Media- en theaterschool en haalde daar een master in scenarioschrijven. Haar eerste roman, ‘Het smelt’ (2016)   werd een groot succes: het boek werd enorm goed verkocht en kreeg een aantal literaire prijzen. Dit is haar tweede roman.


Tip:

Lize Spit ‘Het smelt’

Een meisje dat in haar jonge jaren opgroeit, onafscheidelijk van twee vriendjes wordt door hen op een gruwelijke manier misbruikt. Jaren later zoekt ze wraak…

 

Jan Siebelink ‘De buurjongen’

Een geestelijk niet geheel volwaardige jongeman wordt door zijn buurjongen zoveel mogelijk ‘uit de wind gehouden’