Juice

   
Titel:Juice
Auteur:Heleen van Royen
Verschenen:2023
Uitgeverij:Overamstel uitgevers
Niveau:
Thema'sKunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Vrouwenstrijd
Pagina's:345
Blurb:Juice: vele tienduizenden genieten met volle teugen van alle roddels, maar de slachtoffers zijn er niet blij mee..!
Eerste zin:‘Gesprongen of geduwd? Wat denk je?’ Het is tien over drie ’s nachts. Twee politieagenten knielen bij een lichaam dat plat op de stoep onder aan een woontoren ligt, in een verwrongen, onnatuurlijke houding.

Samenvatting

Claire, artiestenmanager, vreest het moment waarop Angel de Vos, de ‘juice-koningin’ van Nederland, haar pijlen zal gaan richten op háár artiesten. Ze bedenkt een gewaagd plan om dat te voorkomen, maar dat leidt tot een heleboel ellende. Tussendoor speelt er in haar privéleven zo ook het een en ander: een dochter die hoogzwanger is en een minnaar met wie ze gaat experimenteren…


Biografie auteur

Heleen van Royen (*1965 Amsterdam) ging na het VWO naar de School voor Journalistiek. Ze werkte als journaliste maar koos voor het schrijverschap. Haar debuut, ‘De gelukkige huisvrouw’ (2000) werd een enorm succes, haar naam was gemaakt en ondanks de kritiek van recensenten op zo ongeveer al haar boeken werden die allemaal verkoopsuccessen. Dat de seks in haar boeken een belangrijke plaats inneemt, zal daar zeker aan bijgedragen hebben.

 


Tip:

Heleen van Royen ‘De gelukkige huisvrouw’

Een postnatale depressie zet een vrouw aan het nadenken over haar relatie met haar gestorven vader

 

Sophie Jansen ‘Volg me’

Twee scholieren lopen tegen grote problemen aan, thuis en op school, o.a. door activiteiten van anderen op social media.