Laat me liefde zien

   
Titel:Laat me liefde zien
Auteur:Rik Launspach
Verschenen:2018
Uitgeverij:Xander Uitgevers Amsterdam
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
School
Vrouwenstrijd
Pagina's:304
Blurb:Een beroemd (film)acteur of actrice worden: voor veel jongeren een dróóm! Maar wat heb je er voor over? Hoe ver ben je bereid te gaan?
Eerste zin:Nu weten ze het nog niet. Niemand weet wat hij gaat zeggen. De televisies staan overal nog uit of op spelletjesprogramma’s. Een kinderprogramma misschien. De twitteraars, journalisten en meningverkondigers zijn bezig met het updaten van hun berichtjes en fotootjes, zitten in de trein of in de file, sommigen misschien al aan tafel met hun afhaalthai, geliefde of hun gezin.

Samenvatting

Lotte en Reuben leren elkaar kennen als ze tegelijk beginnen aan de selectie voor de Toneelschool. Hun vriendschap komt hevig onder druk te staan als Lotte wel slaagt, en Reuben afgewezen wordt. Lotte maakt carrière,  komt zelfs in Hollywood terecht, Reuben mislukt ondanks verwoede pogingen, als acteur, maar wordt na veel omzwervingen castingdirecteur bij het belangrijkste castingbedrijf in Nederland. En dan komen ze elkaar weer tegen…

 


Biografie auteur

Johannes (Rik) Launspach (*1958 Arnhem) is acteur, regisseur en schrijver. Hij werd een aantal malen afgewezen op de theaterschool en studeerde toen op de Toneelschool Amsterdam. Hij speelde uiteenlopende rollen op het toneel en op tv. Met zijn echtgenote Marjolein Beumer schrijft hij scenario’s voor films en tv-series. In 2009 debuteerde hij als schrijver met ‘1953’ over de watersnoodramp. Het boek werd verfilmd. In 2011 volgde ‘Man, meisje, dood.’                         

 


Tip:

Rik Launspach  ‘Man meisje, dood’

 Een jonge taalkundige, verwikkeld in een moeilijke liefdesrelatie, komt in grote problemen in Afghanistan, als hij daar oude vrienden probeert te redden.

 

Yolanda Entius    ‘Abdoel en Akil’

 Seksueel misbruik, angst, schuld, schaamte en vooroordelen in deze subtiele roman over twee meisjes die na hun eindexamen van een welverdiende vakantie denken te gaan genieten in Zuid-Frankrijk.