Moord op de moestuin

   
Titel:Moord op de moestuin
Auteur:Nicolien Mizee
Verschenen:2019
Uitgeverij:Nijgh & Van Ditmar
Niveau:
Thema'sHumor
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Pagina's:237
Blurb:Een echtpaar gaat voor de broodnodige rust de zomer doorbrengen op een afgelegen landgoed, maar komt er snel achter dat het daar midden in conflicten, haat en nijd, en hoog oplopende ruzies terecht is gekomen; en dan vindt er een moord plaats…
Eerste zin:De hele geschiedenis begon toen mijn zuster en zwager een pan soep kwamen brengen. Twee maanden daarvoor was ik getrouwd.

Samenvatting

Judith en haar man Thijs, die een stevige hartaanval achter de rug heeft, gaan voor hun rust naar een zomerhuisje op landgoed Groenlust, een paradijselijke plek. Maar ze zijn amper gearriveerd of  ze komen erachter dat de eigenaar van het landgoed, jaren geleden spoorloos verdwenen, vermoord is, en dat de mensen die op het landgoed een volkstuin hebben, elkaar naar het leven staan.  Judith, schrijfster, zoekt contact met de opmerkelijke volkstuinbezitters en staat bijna vooraan als er (weer) een moord plaatsvindt.


Biografie auteur

Nicolien Mizee (*1965 Haarlem) debuteerde in 2000 als schrijfster, werkte als lerares proza schrijven en was columniste voor de NRC. Ze wil vooral ‘onbevangen’ schrijven en doet dat met veel humor.

 


Tip:

Pauline Slot  ‘Dood van een thrillerschrijfster’

 

Een geestige roman over een ´bitchfight´ tussen een literair schrijfster en een zeer succesvolle  schrijfster van thrillers.

 

Wanda Bommer   ´Boom´

 

Een ´foute´ man brengt een compleet gezin in grote problemen: vader, moeder en twee knappe dochters.