Nachtangst

   
Titel:Nachtangst
Auteur:Ronald Giphart
Verschenen:2021
Uitgeverij:De Bezige Bij
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Pagina's:185
Blurb:Een angstige nacht heeft grote invloed op het leven van een eenzame schrijver
Eerste zin:10.35 PM Excuus Lieverd, Excuus dat ik al een tijd niets van me heb laten horen, het is niet zo dat ik niet aan je denk, maar ik focus me op een verhaal waaraan ik de laatste weken heb geschreven.

Samenvatting

Een schrijver, ’s nachts werkzaam in een verder verlaten kantoorgebouw, staat doodsangsten uit als een groep criminelen binnendringt. De man kan alleen mailen met zijn literair agent en na en naast zijn oproepen om hulp aan haar, komt hij in zijn angst ertoe de balans op te maken van zijn leven. Dat leidt tot vooral pijnlijke conclusies.


Biografie auteur

Ronald Giphart  (*1965 Dordrecht) studeerde korte tijd Nederlands en werkte daarna als nachtportier in een ziekenhuis. Tijdens dat werk begon hij met schrijven. In 1992 kwam zijn debuut ‘Ik ook van jou’ dat meteen een succes werd. Hij schreef daarna nog een groot aantal verhalenbundels en romans, waaronder het verfilmde ‘Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’. Giphart is getrouwd en heeft twee kinderen.


Tip:

Ronald Giphart ‘Alle tijd’

 Een vriendengroep start een brouwerij en heeft daar verrassend veel succes mee; het beïnvloedt wel hun onderlinge relaties.

 

Stefan Brijs ‘Maan en zon’

Een man vertelt over een vader die voor zijn zoon een groot risico gaat lopen.