Neven

   
Titel:Neven
Auteur:Peter Middendorp
Verschenen:2022
Uitgeverij:De Bezige Bij
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Pagina's:174
Blurb:Twee neven raken verzeild in de drugshandel, met ingrijpende gevolgen…
Eerste zin:Over een paar uur ligt het wad bloot, het rottend, stinkende onland, dat niet voor niets voor het einde van de wereld wordt aangezien, waarin je geen stap kunt zetten zonder er tot je liezen in weg te zinken

Samenvatting

Twee neven groeien samen op, raken allebei verzeild in de drugshandel. Als de een daarmee stopt, komt de ander in de problemen. En problemen kun je oplossen, of negeren, of ontlopen, óf …..!  Een verhaal over misdaad en misrekeningen.


Biografie auteur

Peter Middendorp (*1971 Emmen) is schrijver en journalist. Hij werd twee keer van school gestuurd en ging werken, maar keerde later toch terug naar het vwo. Hij studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij schreef voor HP/De Tijd en De Volkskrant. Als schrijver werd hij bekend door ‘Vertrouwd voordelig’, over zijn jeugd als zoon van een Blokkerwinkelier in Emmen. Zijn roman ‘Jij bent van mij’, over de verkrachting van en moord op een jong meisje maakte grote indruk op het lezerspubliek.

 


Tip:

Hans van Straten ‘Kwaad bloed’

Het schokkende verhaal van een brute overval op een bemiddeld echtpaar op leeftijd.

 

Peter Middendorp ‘Jij bent van mij’

Een gefrustreerde boer gaat midden in de nacht op pad; een jong meisje is op een verkeerd moment op de verkeerde plaats.