Niet ik

   
Titel:Niet ik
Auteur:Yolanda Entius
Verschenen:2021
Uitgeverij:Van Oorschot
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
School
Vrouwenstrijd
Berust op werkelijkheid
Pagina's:234
Blurb:Een jonge vrouw is obsessief verliefd op een oudere docent.
Eerste zin:Er was een tijd dat ik dacht dat er nog maar twee dingen nodig waren om volwassen te worden: ik moest mijn rijbewijs halen en stoppen met roken.

Samenvatting

Lena, begonnen als actrice, nu schrijfster, kijkt terug op haar seksuele ontwikkeling, die met heel wat problemen en probleempjes gepaard is gegaan en probeert de schaamte die ze daarover voelt, te verwerken.


Biografie auteur

Yolanda Entius (*1961 Den Haag) is actrice, toneelschrijfster en auteur. Ze groeide op in Den Haag, Waddinxveen en Stolwijk. Ze studeerde geschiedenis in Amsterdam en ging vervolgens naar de Toneelschool. Ze werkte daarna als actrice, toneelschrijfster en filmregisseur. In 2005 debuteerde ze als romanschrijfster met ‘Rakelings’; het boek kreeg de Selexyz Debuutprijs.

 

 


Tip:

Yolanda Entius ‘Abdoel en Akil’

 

Seksueel misbruik, angst, schuld, schaamte en vooroordelen bij twee meisjes die na hun eindexamen samen op vakantie gaan in Zuid-Frankrijk

 

Rik Launspach ‘Laat me liefde zien’

Een beroemd (film)acteur of -actrice worden: voor veel jongeren een dróóm! Maar wat heb je ervoor over? Hoe ver ben je bereid om te gaan?