Niets is gelogen

   
Titel:Niets is gelogen
Auteur:Sacha Bronwasser
Verschenen:2019
Uitgeverij:Ambo/Anthos
Niveau:
Thema'sKunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
Rebellie
Ziekte en dood
Vrouwenstrijd
Pagina's:253
Blurb:Een incident in een Vlaams restaurant heeft ook na jaren nog effect op een jonge vrouw, die probeert te reconstrueren wat er nu precies gebeurd is en waarom het haar - en andere aanwezigen - zo is blijven bezighouden.
Eerste zin:Het overlijdensbericht komt niet onverwacht. Het komt ook niet verwacht. Ik heb gewoon nooit meer stilgestaan bij de sterfelijkheid van Pé Derkinderen, gynaecoloog te Kortrijk.

Samenvatting

Gala is met een vriendin en enkele kennissen in een Vlaams restaurant als zich daar een incident voordoet, dat grote indruk maakt. Als ze later probeert te reconstrueren wat er precies gebeurde, blijken de herinneringen van de aanwezigen nogal uiteen te lopen. Maar bij alle aanwezigen is er na die gemeenschappelijke ervaring iets veranderd in hun leven. En met name de ik realiseert zich dat ze eindelijk kan verwerken wat haar eerder is overkomen. Een verhaal over kunst, en over leven en dood.


Biografie auteur

Sacha Bronwasser (*1968) werkte twintig jaar als freelance kunstcriticus voor De Volkskrant. Als journalist schrijft ze nu voor verschillende media over film en kunst. Dit is haar romandebuut.


Tip:

A.H.J.Dautzenberg ‘Extra tijd’

Een zoon weet dat zijn vader niet lang meer te leven heeft.

 

Justine le Clerq   ‘De roemlozen’

Een dochter probeert te slagen in de kunstwereld, maar de invloed van haar ouders is erg groot