Onder een hemel van sproeten

   
Titel:Onder een hemel van sproeten
Auteur:Alex Boogers
Verschenen:2017
Uitgeverij:Podium
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
School
Ziekte en dood
Pagina's:374
Blurb:Een donkere jongen die door iedereen onderschat wordt, een kunstzinnig meisje dat gepest wordt op school, en een oude man zijn de hoofdpersonen in dit aangrijpend en dramatisch verhaal over het harde leven in een achterstandswijk, en hoe je je daaraan kunt ontworstelen.
Eerste zin:Het begon met een afwijzing. Ik lag bij mijn moeder op haar borst, na een bevalling van drieëntwintig uur. De verloskundige had haar met een opgeluchte en vreugdevolle blik aangekeken, maar het was mijn vader die als eerste sprak: ‘Dat gedrocht is niet van mij.’ Daarna verliet hij de kraamkamer.

Samenvatting

Harvey is een donkere jongen die na een treurig incident niet meer praat en daarom door iedereen voor dom wordt versleten. Amy is een kunstzinnig meisje dat het thuis bij haar stiefvader, én op school erg moeilijk heeft. Jacob, een oude schipper, verliest zijn vrouw en brengt veel tijd door in de natuur. Daar ontmoeten ze elkaar en ontstaan er voorzichtige contacten. Maar dan gebeurt er een gruwelijk drama met vér strekkende gevolgen voor alle drie.


Biografie auteur

Alex Boogers (*Vlaardingen 1970) studeerde enige jaren rechten en filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, en daarna Nederlands. Hij stortte zich op het schrijven  en debuteerde in 1999. Hij brak door met ‘Alleen met de goden’,  uit 2015. Dat verhaal speelt zich, net zoals dit, af in een stad die erg veel wegheeft van zijn geboorteplaats Vlaardingen; ook de omstandigheden in dat verhaal  hebben veel gemeen met het leven van de auteur, al gaat het te ver om het verhaal helemaal autobiografisch te noemen.


Tip:

Alex Boogers  ´Alleen met de goden´

 Een jongen met een erg problematische thuissituatie moet letterlijk vechten om te overleven.

 

Stefan Brijs  ‘Maan en zon’

 Een roman over drie generaties, een leugenachtige vader, een fanatieke zoon en diens kind: alle drie moeten ze opboksen tegen de harde buitenwereld.