Patricia

   
Titel:Patricia
Auteur:Peter Terrin
Verschenen:2018
Uitgeverij:De Bezige Bij
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Eenzaamheid
Liefde
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
Pagina's:207
Blurb:In overspannen toestand rijdt een vrouw van huis weg, haar jonge kind alleen thuis achterlatend. Als ze weer bij zinnen komt, draait ze in paniek weer om, maar haar man is intussen thuisgekomen. De twijfel slaat toe bij haar: hoe zal die gaan reageren?
Eerste zin:Ik trok de deur van het huis dicht. Ik deed het precies zoals altijd, met op het eind een vinnige ruk. Ik liep beheerst het paadje af en ontgrendelde vanaf dezelfde afstand mijn auto. Als de zoon van de overburen in zijn kamer was, zou hem niets opvallen, alles klonk zoals het anders klonk. Ik startte de wagen, deed mijn veiligheidsriem om en reed weg.

Samenvatting

Astrid, een succesvolle eventmanager en moeder, laat haar telefoon in het bad vallen waarin haar zoontje zit te spelen. In één klap is ze al haar contacten met de wereld om zich heen kwijt. Ze stapt ogenschijnlijk doodkalm in haar auto en ontvlucht het huis, raakt vervolgens in paniek om haar zoontje, durft dan haar man niet meer onder ogen te komen en verstrikt zich steeds verder in angstfantasieën en twijfels, maar voelt zich van de andere kant ook bevrijd van een grote last. Hoe pak je dan de draad weer op van je leven?


Biografie auteur

Peter Terrin (*1968 Tielt, België) studeerde aan de Universiteit van Gent. Hij debuteerde als schrijver in 2001, schreef voor toneel, verhalenbundel en romans. Voor een aantal van zijn romans ontving hij  literaire prijzen.  Zijn romans zijn in vele talen vertaald.

 

 


Tip:

Stephan Enter  ‘Grip’

 Drie mannen en een vrouw hebben samen een bergtocht gemaakt die hun hele leven beïnvloedde. Maar wat is er nu precies gebeurd?

Willem Jan Otten  ‘De wijde blik’

Een man beschrijft de relatie met zijn blinde vrouw; maar hoe goed heeft hij zelf oog voor de werkelijkheid?