Reddende engel

   
Titel:Reddende engel
Auteur:Renate Dorrestein
Verschenen:2017
Uitgeverij:Podium
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Humor
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Rebellie
Ziekte en dood
Vrouwenstrijd
Pagina's:253
Blurb:Een vrouw, verlaten door haar man, komt terecht in een geïsoleerd liggende boerderij waar een gezin om probeert te gaan met het dodelijk ongeluk dat daar niet zo lang geleden heeft plaatsgevonden.
Eerste zin:Op de top van de heuvel kwam het landweggetje uit op een vijfsprong. Ik aarzelde omdat ik iets boosaardigs zag in die overvloed aan mogelijkheden, een vooropgezet plan om me in verwarring te brengen. Het begon al donker te worden, ik had te laat opgemerkt dat het lampje van mijn benzinetank brandde, en er was onweer voorspeld.

Samenvatting

Sabine, door haar man ingeruild voor een ‘jongere versie’ dringt zich op aan een gezin in een afgelegen boerderij in Zuid Limburg en raakt min of meer onbedoeld verstrikt in de vraag wie er verantwoordelijk is voor het tragische ongeval (was het wel een ongeval?!) dat daar heeft plaatsgevonden. In de week die ze er doorbrengt, wordt de situatie steeds schimmiger, maar komt ze wel steeds meer over zichzelf te weten…


Biografie auteur

Renate Dorrestein (*1954 Amsterdam) groeide op in een katholiek advocatengezin in Amstelveen. Na het gymnasium ging ze als journaliste werken bij Libelle en Panorama. Daar ontwikkelde ze zich tot feministe, was daarna o.a. redacteur van ‘Opzij’. In 1983 debuteerde ze met ‘Buitenstaanders’.  Ze schreef een hele reeks romans, zo’n vijfentwintig, waarvan vele vertaald in totaal in veertien talen. Ze is een van de populairste auteurs op middelbare scholen, door haar toegankelijke stijl en scherpe humor. In september 2017 deelde ze mee, een ongeneeslijke vorm van kanker te hebben.

 

 


Tip:

Renate Dorrestein ‘Weerwater’

Een hilarische roman over het einde van de wereld, dat plaatsvindt in Almere….

 

Renate Dorrestein ‘Verborgen gebreken’

Een oudere vrouw vangt twee van huis weggelopen kinderen op; alle drie zitten ze in de problemen, maar ze gaan niet bij de pakken neer zitten!