Strovuur

   
Titel:Strovuur
Auteur:Gerwin van der Werf
Verschenen:2020
Uitgeverij:Atlas Contact
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
Rebellie
School
Ziekte en dood
Pagina's:246
Blurb:Een meisje van zeventien, dat vooral niet wil opvallen, gaat in op het wilde plan van haar maffe neef van twintig om samen, met zijn stokoude Mitsubishi Sapporo Coupé 1980 naar Parijs te gaan. Al heel snel blijkt Parijs wel erg ver weg…
Eerste zin:Elvin en ik, we zouden naar Parijs gaan maar we eindigden in Kruishoutem. Tenminste, zo kan je het zien. Je kan ook zeggen dat alles begon in Kruishoutem, dat klinkt ook wel goed, 'het begon in Kruishoutem...', dan is je verhaal al bijna af.

Samenvatting

Fay, in het laatste jaar van haar middelbare school, laat zich gemakkelijk overhalen door haar iets oudere neef om met zijn stokoude auto naar Parijs te gaan. Als ze in Vlaanderen in een grote file terechtkomen, veranderen ze moeiteloos van plan en trekken het platteland op. En dan vallen ze van het ene probleem in het andere. Een meeslepende ‘roadtrip’ vol onverwachte ontwikkelingen!


Biografie auteur

Gerwin van der Werf  (*1969 De Meern)  is schrijver, columnist bij dagblad Trouw, en muziekdocent. Hij schrijft o.a.  columns over het onderwijs. Dit is al zijn vierde roman: hij debuteerde in 2010 met ‘gewapende man’. Met zijn ´Een onbarmhartig pad´ (2018) brak hij door bij een groter publiek.


Tip:

Gerwin van der Werf ‘Een onbarmhartig pad’

Een echtpaar met een dertienjarige zoon reist met een camper door IJsland. Ze nemen een lifter mee. Daarmee nemen de al aanwezige spanningen in het gezin ineens hevig toe…

 

Erna Sassen ‘Dit is geen dagboek’

Een jongen moet van zijn vader een dagboek bij gaan houden na de zelfmoord van zijn moeder.