Weg van jou

   
Titel:Weg van jou
Auteur:Sophie Jansen
Verschenen:2020
Uitgeverij:Karakter Uitgevers
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
School
Pagina's:191
Blurb:De Romereis, de mooiste periode in het schooljaar. Een vriendengroepje gaat vol verwachtingen naar de Eeuwige stad, maar op de voorlaatste dag van de geslaagde excursieweek verdwijnt een van de meisjes…
Eerste zin:'Niet rennen,' echoot de stem van mama door het zwembad. We mogen eindelijk van de glijbaan. Saar rent voor me uit, in de richting van de gele Cycloon. Ze heeft net haar B-diploma gehaald, en nu mag ze af en toe zonder mama het water in. Maar dan moet ik wel mee.

Samenvatting

Juul gaat met Fenna en nog enkele vriendinnen en vrienden van haar school op Romereis. Juul is verliefd op Niels, maar die heeft een oogje op Fenna. De week vol – vermoeiende! – wandelingen door Rome, en geflirt, clandestiene drank en truth-or-dare-spelletjes loopt op een einde, als Fenna ineens verdwenen is. En dan komen er merkwaardige appjes, vage berichten….


Biografie auteur

Sophie Jansen (25) is docent Nederlands op De Nassau in Breda en geeft les aan mavo-, havo- en vwo-klassen in de onderbouw. ‘Volg me’ was haar debuut, dit is haar tweede boek.Tip:

Sophie Jansen   ‘Volg me’

Twee scholieren lopen tegen grote problemen aan, thuis en op school, o.a. door activiteiten van anderen op social media.

 

Mel Wallis de Vries ‘Vals’

Vier vriendinnen raken in de kerstvakantie van hun eindexamenjaar van de buitenwereld afgesloten in een afgelegen huisje midden in de bossen van de Ardennen. En dan verdwijnt één van hen spoorloos. En dan nog een..