Afslag 23

   
Titel:Afslag 23
Auteur:Özcan Akyol
Verschenen:2023
Uitgeverij:Prometheus
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Rebellie
School
Berust op werkelijkheid
Pagina's:288
Blurb:Tegen twee rechercheurs vertelt een jongeman hoe hij, na al eerder veroordeeld geweest te zijn, tóch weer op het criminele pad geraakt is.
Eerste zin:Hoe het allemaal wéér zo uit de hand kon lopen weet ik eerlijk gezegd ook niet.

Samenvatting

Eus, die erg lijkt op de auteur van dit verhaal, zit tegenover twee rechercheurs en brengt uitgebreid verslag uit van zijn pogingen om een fatsoenlijk, succesvol mens te worden, en bespreekt alle mensen en alle, min of meer toevallige omstandigheden, die ervoor gezorgd of minstens eraan bijgedragen hebben dat hij toch weer crimineel gedrag is gaan vertonen, waarvoor hij is opgepakt.


Biografie auteur

Özcan Akyol (*1984 Deventer) gaat als ‘Eus’ door het leven. Na de mavo en een mbo-opleiding in Deventer deed hij de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Windesheim, en Nederlandse Taal en Cultuur aan de VU in Amsterdam; die opleiding maakte hij niet af. Hij is schrijver, columnist en graag geziene gast in talkshows op tv. Daar heeft hij ook eigen programma´s.

 


Tip:

Mano Bouzamour                           ‘De belofte van Pisa’      

 

Samir, een jonge Marokkaanse Nederlander, belooft zijn oudere broer om het vwo te halen en niet, zoals zijn broer, in de criminaliteit terecht te komen. Maar dat is gemakkelijker beloofd dan gedaan....

                              

Murat Isik                                         ‘Wees onzichtbaar’

 

Een jongen van vijf wordt in de Bijlmermeer herenigd met zijn Turkse vader; die heerst als een despoot over vrouw en kinderen, maar langzaam durven die de machtsstrijd aan met hun gewelddadige overheerser.