Over deze site

Deze website heeft als doel het bezig zijn met literatuur / fictie aantrekkelijker te maken voor zowel leerlingen als docenten. Door een grote hoeveelheid (ook zeer recent verschenen) boeken te presenteren, hebben leerlingen een ruime keuze. Docenten krijgen bij al die boeken toetsmateriaal,  mét de uitwerking van de vragen en opdrachten.

 

Veel leerlingen houden niet zo van lezen. Als het dan ook nog moeilijk is om geschikte boeken te vinden, wordt de leeslust bepaald niet aangewakkerd.

 

Literatuurlijsten op veel scholen worden vaak  – dat is logisch! - beperkt doordat docenten nu eenmaal niet alles kunnen lezen wat er verschijnt. Ze hebben echter wel de taak om het leesproces te begeleiden en dat houdt ook toetsing in. Die toetsing is bij veel adviessites een probleem.

 

Op deze website kunnen leerling gemakkelijk hun keuze bepalen uit een groot aantal boeken.

 

De docent kan bij al die boeken, dus ook als hij ze zelf nog niet gelezen heeft,  toetsen of de leerlingen de door hen gekozen boeken gelezen en begrepen hebben.

 

Dit maakt de keuzemogelijkheid voor leerlingen ineens een heel stuk groter, en daarmee de kans dat zij  bij aantrekkelijke boeken uitkomen. Het verplichte lezen wordt op deze manier zo aangenaam mogelijk gemaakt.

 

 

U kunt als gebruiker de kwaliteit van de website helpen verhogen door uw op- en aanmerkingen, suggesties en vragen.

 

 

Stuur uw reacties naar joopdirksen@leesadviezen.nl

 

U krijgt zo snel mogelijk antwoord!

 

 

 

 

 

BOEKENKEUZE

 

Drie mogelijkheden:

 

1. Via het stappenplan de keuze bepalen. Klik op 'Ga aan de slag' en volg de instructies.

 

2. Via 'Alle boeken'

Als u naar deze pagina gaat,  ziet u een blauwe balk met 'Titel' 'Schrijver' 'Thema' en 'Niveau'. Door op een van die termen te klikken, kunt u de volgorde waarin de boeken gepresenteerd worden, beïnvloeden. Klik op foto of titel en u komt bij het gekozen boek,

 

3. Via de zoekfunctie

Typ de titel in en u komt meteen bij het gewenste boek. Klik op foto of titel en u krijgt alle informatie.