Alle tijd

   
Titel:Alle tijd
Auteur:Ronald Giphart
Verschenen:2019
Uitgeverij:De Bezige Bij
Niveau:
Thema'sHumor
Liefde
Rebellie
Ziekte en dood
Pagina's:411
Blurb:Een toevallig gevormde groep van zes Utrechtse studenten blijft met vallen en opstaan dertig jaar bevriend en heeft ook nog aardig succes met een brouwerij. Op het moment van de verkoop daarvan kijken ze met de nodige zelfspot terug op de voorbije jaren.
Eerste zin:Ons verhaal begint eigenlijk rond het jaar 1000, toen de buurtschap Stathe - een uit houten bouwsels bestaande handelswijk direct naast de bisschoppelijke burcht van Utrecht - werd geplaagd door dichtslibbende toevoerwegen, een ontwikkeling die funest was voor kooplieden en de plaatselijke nijverheid.

Samenvatting

Een groepje studenten vormt zich tot een hechte vriendengroep, al vallen er wel eens klappen, maar drank doet wonderen: zeker als ze die zelf gaan brouwen. De brouwerij wordt een succes; binnen de vriendengroep wisselen hoogtepunten en dieptepunten elkaar af, maar met veel humor en minstens zoveel drank blijven de vrienden bijeen, ook als er vrouwen in het spel komen, en her en der kinderen verwekt worden… Is vriendschap tegen alles bestand??


Biografie auteur

Ronald Giphart  (*1965 Dordrecht) studeerde korte tijd Nederlands en werkte daarna als nachtportier in een ziekenhuis. Tijdens dat werk begon hij met schrijven. In 1992 kwam zijn debuut ‘Ik ook van jou’ dat meteen een succes werd. Hij schreef daarna nog een groot aantal verhalenbundels en romans, waaronder het verfilmde ‘Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’. Giphart is getrouwd en heeft twee kinderen.


Tip:

Ronald Giphart ´Lieve´  

Een regisseur en een scenarioschrijver denken allebei dat ze de touwtjes in handen hebben bij het maken van een film, maar de hoofdrolspelers denken daar anders over: liefde, seks, ontrouw, intriges, kortom, de Nederlandse filmwereld in een boek.  

 

Philip Huff ‘Niemand in de stad’

Je studententijd, de mooiste tijd van je leven: ontdekken wie je bent, vriendschappen sluiten, één grote vrijheid…. Niet soms??