Bechamel Mucho

   
Titel:Bechamel Mucho
Auteur:Dimitri Verhulst
Verschenen:2024
Uitgeverij:Atlas Contact
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Eenzaamheid
Humor
Rebellie
Ziekte en dood
Vrouwenstrijd
Pagina's:174
Blurb:Een toeristenhotel op Mallorca: roodverbrande toeristen, aquagym, bingo en veel drank, én een veertigjarige animator met een grote aantrekkingskracht op vrouwen…
Eerste zin:In Spanje is alles straffer: de koffie, de look, de sigaretten, de baardgroei. Dus ook misschien wel de rouwverwerking.

Samenvatting

In dit opvallend beeldend geschreven, erg humoristische, maar ook heel cynische verhaal zien we hoe een aantal vrouwelijke toeristen, ieder met hun eigen, bepaald niet vrolijke voorgeschiedenis in bed belanden bij de veertigjarige animator Alex die ook een enerverend leven vol mislukkingen achter de rug heeft. Je wordt van hun ervaringen niet vrolijk, maar de humor vergoedt veel; en je eigen leven steekt er - hopelijk / hoogstwaarschijnlijk – ineens heel positief bij af!


Biografie auteur

Dimitri Verhulst (*Aalst (België) ) is een van de populairste Vlaamse auteurs. Hij had een moeilijke jeugd, met een vader met een drankprobleem. Hij debuteerde in 1999 maar brak bij ons pas door met ‘De helaasheid der dingen’, uit 2006. Sindsdien publiceerde hij het ene na het andere succesboek, allemaal gekenmerkt door veel humor en veel cynisme: zijn kijk op de mens en de wereld is bepaald niet positief.

 


Tip:

Dimitri Verhulst   ‘Mevrouw Verona daalt de heuvel af’

Een oudere vrouw kijkt terug op haar leven in een karakteristiek Frans dorpje

 

Dimitri Verhulst   ‘De helaasheid der dingen’

Een jongen groeit op in een asociaal gezin