Berichten uit het tussenhuisje

   
Titel:Berichten uit het tussenhuisje
Auteur:Henk van Straten
Verschenen:2018
Uitgeverij:Nijgh & Van Ditmar
Niveau:
Thema'sEenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
Rebellie
Berust op werkelijkheid
Pagina's:255
Blurb:De ik legt na tien jaar huwelijk een brief aan zijn vrouw op de keukentafel met als inhoud dat hij definitief vertrekt bij haar en hun twee zoontjes.
Eerste zin:Hoe te beginnen? Met de dood van mijn hond misschien. Onze hond Cuba, een bullmastiff. Het is nu, als ik dit schrijf, drie jaar geleden dat ze stierf. (Ze had wat weg van een uitgedrukte sigaar: een zwarte snuit op een bruin lijf, vandaar de naam.) Ze stierf een paar dagen nadat ik mijn vrouw verliet.

Samenvatting

Heel veel huwelijken eindigen in een scheiding: voor alle betrokkenen een heel ingrijpend iets. Zeldzaam openhartig, soms filosofisch, soms schokkend, soms humoristisch beschrijft Van Straten de periode nadat hij abrupt – zijn vrouw werd er compleet door overvallen – een einde maakte aan hun huwelijk. Een verhaal over zijn ervaringen als ‘vrije jongen’ en als deeltijdouder: een terugblik op een woelige periode in zijn leven.


Biografie auteur

Henk van Straten (*1980 Rotterdam) is schrijver, journalist en columnist. In zijn middelbareschooltijd was hij actief in een hardcore-punkband, daarna begon hij aan drie studies die hij niet afmaakte, en ging toen in de horeca werken. Vanaf 2007 is hij aan het schrijven.  Hij publiceerde o.a. kinderboeken. In 2015 kwam het eerste boek uit waar hij echt tevreden over was, ‘Bidden en vallen’, in 2017 ‘We zeggen hier niet halfbroer’ en in 2018 dit boek. Van Straten schrijft ook columns,  in allerlei kranten en tijdschriften.

 

 


Tip:

Remco Campert  ‘Een liefde in Parijs’

 Een schrijver met een nogal losbandig verleden komt een vrouw tegen die hij ‘ergens van kent…’

 

Esther Gerritsen  ‘Dorst’

 Een dochter met wat probleemrelaties trekt in bij haar moeder als ze hoort dat die nog maar kort te leven heeft.