Biecht aan mijn vrouw

   
Titel:Biecht aan mijn vrouw
Auteur:Pieter Waterdrinker
Verschenen:2022
Uitgeverij:Nijgh & Van Ditmar
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
School
Berust op werkelijkheid
Pagina's:284
Blurb:Door omstandigheden woont de ik tijdelijk gescheiden van zijn vrouw. Hij krijgt een oud-klasgenoot op bezoek met een uitermate schokkend verhaal…
Eerste zin:Een absurd warme novemberwind woei over de grachten. De restaurants, de theaters en de kroegen waren al dagenlang gesloten. De verschijning van Otto Blom en dat meisje, die Jeva Harms – ze was ruim dertig, zoals ooit mijn ouders was ik volwassen vrouwen in gedachten ‘meisjes’ gaan noemen – had mijn leven op een keerpunt gebracht. Voor de zoveelste en misschien wel, de duivel mocht het weten, de allerlaatste maal.

Samenvatting

De ik, die net als de auteur Pieter Waterdrinker heet, verblijft tijdelijk in het Schrijvershuis in Amsterdam terwijl zijn vrouw in Frankrijk vakantie viert. Hij krijgt bezoek van een oud-klasgenoot die hem danig uit zijn evenwicht brengt met een verhaal dat een bom dreigt te leggen onder de relatie tussen de ik en zijn vrouw.


Biografie auteur

Pieter Waterdrinker (*1961) werd geboren als Pieter van der Sloot, maar nam later de naam van zijn moeder aan. Hij groeide op in een familiehotel in Zandvoort, studeerde Russisch, Frans en rechten aan de VU Amsterdam en woonde een tijdje op de Canarische Eilanden. Hij werkte als journalist voor De Telegraaf, de VPRO en Vrij Nederland. Sinds 1996 woont hij in Rusland, samen met zijn Russische vrouw Julia, een filologe en kookboekenschrijfster. In 1998 debuteerde hij als schrijver met ‘Danslessen’. Enkele van zijn boeken, fictie en non-fictie, zijn vertaald, en bekroond.

 


Tip:

Pieter Waterdrinker ‘De rat van Amsterdam’

 

Een liefdesgeschiedenis in ons ‘bloembollenkoninkrijk aan zee’, waar corruptie, hebzucht en hypocrisie de boventoon voeren.

 

Pieter Waterdrinker ‘Tsjaikovskistraat 40

 

Een meeslepend en soms schokkend verhaal over het leven in Rusland, over de bloedige jaren rond de Russische revolutie, maar ook over de huidige situatie in Rusland én in Europa.