Bonuskind

   
Titel:Bonuskind
Auteur:Saskia Noort
Verschenen:2020
Uitgeverij:Overamstel Uitgevers
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
Ziekte en dood
Pagina's:270
Blurb:Een vechtscheiding: je vader begint een relatie met een jongere vriendin, je moeder kan niet omgaan met de nieuwe situatie, en jij en je jongere broertje zitten ertussenin…
Eerste zin:Mama is dood. Het is de eerste gedachte als ik mijn ogen opendoe. Wat heb ik gedroomd? Ik herinner me alleen nog flarden. Ergens in huis sloeg een deur dicht. Pap was er nog. Sissend gefluister, zoals ze deden de laatste maanden. Een auto, gierende banden. Was het wel een droom?

Samenvatting

Lies, 15 jaar oud, moet machteloos toezien hoe moeilijk haar moeder het bij vlagen heeft, sinds haar vader een nieuwe relatie begonnen is met een veel jongere vrouw. Lies en haar broertje gaan wekelijks van het ene huis naar het andere, van het moderne appartement van hun vader naar de simpele woning van hun moeder, en omgekeerd. En dan verdwijnt hun moeder ineens….


Biografie auteur

Saskia Noort (*1967 Bergen NH) is schrijfster, columniste en journaliste. Ze studeerde journalistiek en theaterwetenschap en werkte als redacteur voor een aantal tijdschriften, zoals Viva en Ouders van Nu. In 2003 debuteerde ze met de ‘literaire thriller’ ‘Terug naar de kust’. Dat boek was al een groot succes, maar haar tweede, ‘De eetclub’ overtrof dat succes nog ver. Van haar boek ‘Nieuwe buren’ werd een tv-serie gemaakt. Noort woont in Amsterdam maar schrijft haar boeken meestal in haar tweede huis op Ibiza. Ze heeft inmiddels zo’n 10 thrillers en enkele bundels met columns op haar naam.


Tip:

René Appel ‘Loverboy’

Een schrijfster brengt een van haar gewelddadige verhalen in de praktijk.

 

Kluun ‘Komt een vrouw bij de dokter’

Zijn vrouw heeft kanker, hij gaat vreemd..