Buitenleven

   
Titel:Buitenleven
Auteur:Nina Polak
Verschenen:2022
Uitgeverij:Uitgeverij Prometheus
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Misdaad
Psychische gestoordheid
Vrouwenstrijd
Pagina's:238
Blurb:Twee jonge vrouwen, geliefden, gaan op het platteland wonen. Ze reageren verschillend op de rust die daar op hen afkomt, maar nog veel sterker op de gebeurtenissen die die rust komen verstoren..
Eerste zin:Ze had overwogen om haar naam te veranderen. Dat moest het dieptepunt geweest zijn, een laf alternatief voor de doodswens. Iets klassieks, dacht ze, Anna, Stella, Marie, en daarachter degelijk en onbestemd Smit, Dekker of Mulder.

Samenvatting

Rivka en Esse kopen samen een mooi oud huis op het platteland; hebben hoge verwachtingen van de rust en de sfeer daar. Langzaam wordt duidelijk dat Esse zich er écht thuis voelt, terwijl Rivka daar steeds meer moeite mee krijgt. En dan ontmoeten ze een intrigerende vrouwelijke psychiater die door haar uitgesproken ideeën nogal wat agressie oproept in die ogenschijnlijk vredige omgeving. Ze raken betrokken in de gevolgen daarvan.


Biografie auteur

Nina Polak (*1986 Haarlem) studeerde literatuurwetenschap en Cultural Analysis aan de universiteit van Amsterdam en in New York. Ze schrijft voor tijdschriften als ‘De Groene Amsterdammer’ en  werkt mee aan ‘De Correspondent’ op het gebied van cultuur. Ze debuteerde in 2014 met de roman ´We zullen niet te pletter slaan´. Haar roman ‘Gebrek is een groot woord’, haar tweede boek, uit 2018 kreeg een aantal prijzen.

 


Tip:

Nina Polak ‘Gebrek is een groot woord’.

Een jonge vrouw twijfelt tussen een leven op het vasteland, met haar vriend en de andere mensen die van haar houden om haar heen, of een vrij bestaan op zee, zonder enige binding.

 

Karin Giphart ‘Iets tussen broer en zus’

Een jonge vrouw merkt dat de vrouw op wie ze verliefd is, een relatie begonnen is met haar broer.