Centaur

   
Titel:Centaur
Auteur:Chris Polanen
Verschenen:2021
Uitgeverij:Lebowski
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Pagina's:347
Blurb:In drie weken tijd wordt een Surinaamse jongen volwassen door een aantal heel indrukwekkende gebeurtenissen en ervaringen rond liefde, seks en dood.
Eerste zin:De hoeven van Norbert doen het zand hoog opstuiven. Het verspreidt zich in de lucht die boven de weg trilt. Ik laat de teugels vieren en veeg het zweet van mijn voorhoofd.

Samenvatting

Gili (20) studeert in Paramaribo, wil naar Nederland om daar dierenarts te worden, en hoopt door met zijn paard Norbert een springconcours te winnen, een startkapitaaltje op te bouwen. In de aanloop daarnaartoe doet hij enkele schokkende maar ook enkele prachtige ervaringen op. En dan is daar de dag van het toernooi!


Biografie auteur

Chris {Polanen (*1963 Paramaribo) kwam op twintigjarige leeftijd naar Nederland en begon met schrijven om met zijn heimwee naar Suriname om te gaan. Hij is dierenarts, het schrijven ‘doet hij er naast’. ‘Centaur’ is zijn tweede roman.

 


Tip:

Alex Boogers ‘Alleen met de goden

Een jongen moet - letterlijk! – vechten om uit de hopeloze situatie te komen waarin hij sinds zijn geboorte als ongewenst kind verkeert.

 

Murat Isik ‘Wees onzichtbaar’

Een jongen groeit op in een gezin met een dominante, agressieve vader.