De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf

   
Titel:De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf
Auteur:Maria Kager
Verschenen:2024
Uitgeverij:De Arbeiderspers
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Humor
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Rebellie
School
Ziekte en dood
Berust op werkelijkheid
Pagina's:326
Blurb:Haar vader is gevangenisdirecteur; hij steelt, scheldt, rookt en drinkt te veel, en vindt zich een prima opvoeder….
Eerste zin:‘Ik heb nooit eerder een gevangenis van zo dichtbij gezien.’ De vader van Rimade staat op het tuinpad. Hij houdt haar koffertje vast, zijn vrije hand rust op haar schouder.

Samenvatting

Frida, enig kind van twee psychologen, krijgt een bepaald niet alledaagse opvoeding; zeker nadat haar moeder verongelukt is. Ze beschrijft op humoristische wijze haar ontwikkeling van jong meisje tot volwassen vrouw; we krijgen een duidelijk beeld van wat haar vader vol zelfvertrouwen, een ‘buitengewoon geslaagde opvoeding’ noemt. Oordeel zelf in hoeverre die omschrijving terecht is.

 


Biografie auteur

Maria Kager (*1978 Amsterdam) groeide op in Haarlem, promoveerde in de literatuurwetenschappen aan Rutgers University in de Verenigde Staten. Ze woont in Amsterdam. Ze publiceerde al in uiteenlopende tijdschriften, maar dit is haar romandebuut.

 


Tip:

Ine Boermans   ‘Een opsomming van tekortkomingen’

Een droogkomische beschrijving van de manier waarop een jonge vrouw haar rampzalige jeugd, met een narcistische vader en een wazige moeder verwerkt.

 

Justine Le Clerc ‘De roemlozen’

Een jonge vrouw probeert los te komen van haar verleden en te slagen als schrijfster, maar erg veel succes heeft ze daar nog niet mee