De Camino

   
Titel:De Camino
Auteur:Anya Niewarra
Verschenen:2022
Uitgeverij:Luitingh-Sijthoff
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Oorlog
Ouders en Kinderen
Ziekte en dood
Pagina's:384
Blurb:Een vrouw wier man tijdens het lopen van een pelgrimstocht onverwacht zelfmoord heeft gepleegd, gaat diezelfde tocht maken , in de hoop te achterhalen waarom hij dat heeft gedaan.
Eerste zin:Hij deed met rustige bewegingen zijn rugzak af, legde die op het zachte mos naast het pad en knielde neer. Het weer was al de hele morgen druilerig, maar net op dat moment weken de wolken en verscheen de zon. De stralen vielen op zijn rugzak en de witte Camino-schelp lichtte op. Het was alsof een hogere macht dit moment wilde accentueren.

Samenvatting

Emil, de uit Bosnië afkomstige echtgenoot van Lotte, pleegt tijdens zijn camino, de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, zelfmoord. Lotte besluit diezelfde tocht te gaan maken om erachter te komen waarom hij zo volstrekt onverwacht die ingrijpende stap heeft kunnen zetten. Ze ontdekt dat Emil niet was wie hij aangaf te zijn, én dat er mensen zijn die haar onderzoekingen niet op prijs stellen, en het op haar gemunt hebben.


Biografie auteur

Anya Niewarra (*1964 Kerkrade) is schrijfster van m.n. literaire thrillers. Ze studeerde cum laude af aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer, in Breda. Ze debuteerde in 2013 met de thriller ‘Vrij uitzicht’. Ze is directeur van de Zuid-Limburgse VVV.

Met dit boek won zij de NS-Publieksprijs 2023.

 

 


Tip:

Alfred Birney ‘De tolk van Java’

Het kind van een vader met een oorlogsverleden is de verteller in dit aangrijpend verhaal. De herinneringen van de vader aan de ‘Politionele Acties’, de oorlog die Nederland uitvocht in Indonesië, zijn gruwelijk en schokkend.

 

Anne-Gine Goemans ‘Honolulu King’

De schokkende bekentenis van een tachtigjarige man dat hij in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog in Indonesië negen mannen heeft vermoord uit wraak voor wat ze zijn familie hadden aangedaan, brengt heel veel mensen in zijn omgeving in moeilijkheden.