De eliminatie

   
Titel:De eliminatie
Auteur:Daniëlle Bakhuis
Verschenen:2017
Uitgeverij:Uitgeverij Van Goor (Unieboek/Het Spectrum)
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
Ziekte en dood
Pagina's:269
Blurb:Tien mensen die elkaar niet kennen, worden na een busrit wakker in een afgesloten garage: op de muur staat: ‘Elimineer de helft om de anderen te laten leven’…… Hoe beslis je, wie het waard is om te overleven?!!
Eerste zin:Van alle momenten in mijn leven dat ik niet trots op mezelf was, staat de ruzie met mijn moeder van vanavond met stip op één. Mijn adem blijft als vanzelf weer halverwege mijn keel steken als ik denk aan wat ik tegen haar heb gezegd, aan hoe ze keek en hoe ik waarschijnlijk naar haar gekeken heb.

Samenvatting

Chleo, zestien, na een knallende ruzie met haar moeder boos van huis weggelopen, stapt in een bus en wordt, net als de andere negen passagiers uit een diepe slaap wakker in een afgesloten garage, in een nachtmerriescenario.  De bedoeling is om binnen vijftig uur onderling uit te maken welke vijf mensen deze macabere situatie mogen overleven. De overige vijf zullen deze ruimte dus niet levend verlaten! Dat roept heel  moeilijke ethische en morele vragen op: ben je in staat om iemand te doden om zelf te overleven? De spanning neemt steeds verder toe: er móet gekozen worden….


Biografie auteur

Roelofje Daniëlle Bakhuis, (* 1982 Almelo) begon op de havo met het schrijven van korte grappige stukjes, stuurde die naar het jongerentijdschrift ‘Fancy’ en kreeg prompt een column aangeboden in dat blad. Ze studeerde journalistiek in Zwolle maar bleef intussen schrijven voor tijdschriften als Cosmogirl, Nickelodeon en Cosmopolitan. In 2008 debuteerde ze met een non-fictieboek ‘Love & Leed', in 2009  met een YA roman. Dit is al haar achtste boek. Ze heeft een vriend en samen hebben ze een zoontje.


Tip:

Frènk van der Linden  ‘De steniging’

Een spannnend verhaal over een merkwaardige moord op een Marokkaanse jongen. 

Juultje van den Nieuwenhof  ‘Disconnect’

Een vriendengroepje merkt opgesloten te zijn in de theaterzaal van hun oude, leegstaande schoolgebouw. En dan begint er een griezelige 'show'...