De familie Wachtman

   
Titel:De familie Wachtman
Auteur:Christiaan Alberdingk Thijm
Verschenen:2021
Uitgeverij:Ambo/Anthos
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Op zoek naar je wortels
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
School
Ziekte en dood
Pagina's:367
Blurb:Een verrassend verhaal over een universiteitsdocent die zowel op zijn werk als in zijn relatie in de problemen komt.
Eerste zin:Wanneer ze met hem klaar is, reikt ze naar haar iPhone, alsof het een pakje sigaretten is. Het apparaat, aangelijnd op het nachtkastje, had tijdens de daad al om haar aandacht gevraagd. Ze probeert de telefoon los te koppelen.

Samenvatting

Philip Wachtman was ooit een gevierde jonge wetenschapper, met een flitsende carrière vóór zich. En zijn relatie met zijn oud-studente Freya is uiterst plezierig: ze is dol op hem. Maar er komen barstjes in zowel de loopbaan als in de relatie. Gelukkig heeft hij nog een geheim houvast, een plek, een situatie waarin hij alles onder controle heeft. Of had?


Biografie auteur

Christiaan Alberdingk Thijm (*1971 Laren) is advocaat en roman-schrijver. Hij is achterkleinzoon van Karel Alberdingk Thijm, die schreef onder het pseudoniem Lodewijk van Deyssel.

Christiaan studeerde aan de Universiteit van Amsterdam rechten en giung daarna onderzoek doen naar auteursrecht en internet. Hij begon een eigen advocatenkantoor. Hij geeft ook les aan de Universiteit van Amsterdam, en publiceerde drie populairwetenschappelijke boeken. In 2011 debuteerde hij als romanschrijver; dit boek is zijn tweede roman.


Tip:

Renate Dorrestein   ‘Een sterke man’

De beheerder van een kunstenaarshuis is zo druk bezig met het manipuleren van vooral de vrouwelijke kunstenaars, dat hij geen oog heeft voor zijn vrouw en kind.

 

Griet Op de Beeck  ‘Kom hier dat ik u kus’

Een jonge vrouw moet opboksen tegen een dominante vader, een zeurderige stiefmoeder, én een manipulatieve partner