De geschiedenis van mijn seksualiteit

   
Titel:De geschiedenis van mijn seksualiteit
Auteur:Sofie Lakmaker
Verschenen:2021
Uitgeverij:Das Mag
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Humor
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
Rebellie
School
Ziekte en dood
Vrouwenstrijd
Berust op werkelijkheid
Pagina's:223
Blurb:Soms wordt ze aangezien voor een jongen van vijftien, terwijl ze toch echt een jonge vrouw van midden twintig is: wie, wat is Sofie, de hoofdpersoon met dezelfde naam als de auteur?
Eerste zin:Mijn moeder zei altijd: 'Wij hebben geen rijke vrienden, ze hebben gewoon op het juiste moment een huis gekocht.'

Samenvatting

De ik, Sofie, ze draagt de naam van de schrijfster, voelt zich op de middelbare school niet thuis bij vriendinnen, bij meisjes, maar ook niet bij jongens. Ze heeft, iets ouder geworden heteroseks én lesbische relaties. Ze wil een genie worden, of minstens een Grote! Ze nioemt zich niet transgender, maar wil ‘ietsje meer jongen’ worden. En dan is ook nog haar moeder ernstig ziek.


Biografie auteur

Sofie Lakmaker (*1994 Amsterdam) is de  dochter van een links-intellectuele moeder, Joodse, en een vader die historicus is, verbonden aan het Rijksmuseum. Sofie studeerde filosofie, Russisch en literatuurwetenschap maar maakte geen van de drie studies af. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer en voor LINDA.meiden. Dit is haar romandebuut.

 


Tip:

Thomas van der Meer ‘Welkom bij de club’

Een meisje voelt al heel jong dat ze eigenlijk een jongen is, maar het duurt nog heel wat jaren voor ze de moeilijke stap aandurft om echt van geslacht te veranderen. Een luchtig verslag van een moeilijk proces!

 

Splinter Chabot   ‘Confettiregen’

Van jongs af aan voelt de hoofdpersoon dat hij ‘anders’ is, iets wat hij vreselijk vindt, niet wil accepteren.