De heks van Limbricht

   
Titel:De heks van Limbricht
Auteur:Susan Smit
Verschenen:2021
Uitgeverij:Lebowski Publishers
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Eenzaamheid
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Rebellie
Ziekte en dood
Vrouwenstrijd
Berust op werkelijkheid
Pagina's:239
Blurb:In het jaar 1674 wordt een vrouw ervan beschuldigd een heks te zijn. Hoe bewijs je dat je iets niet bent?!
Eerste zin:Het eerste ochtendlicht dringt binnen als ik de luiken open en aan weerskanten van de ramen vastzet. Een roze en gelige gloed zet de horizon in lichterlaaie, als een hemelse brand.

Samenvatting

Gebaseerd op historische feiten is dit verhaal een weergave van iets wat zich destijds heel vaak afspeelde: een vrouw wordt ervan beschuldigd een heks te zijn. Om haar te laten bekennen mag ze gemarteld worden. En zo zijn er nog meer gruwelijke aspecten aan een van de schandaligste manieren uit onze geschiedenis om (vooral) vrouwen ‘onschadelijk’ te maken als men ze ‘lastig’, ‘kritisch’ vond.


Biografie auteur

Susan Smit (*1974 Leiden) is schrijfster, columniste en voormalig fotomodel. Ze studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Ze raakte na haar afstuderen geïnteresseerd in de geschiedenis van hekserij, en ook de moderne vorm van hekserij, een vorm van spiritualiteit die te maken heeft met ‘meditatie, reïncarnatie, natuurgeneeswijzen, intuïtieve ontwikkeling en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven´. Ze heeft een groot aantal romans op haar naam, en is vaak in de media aanwezig. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen.

 

 


Tip:

Rosita Steenbeek   ‘Schimmenrijk’

Over de dood, sterke vrouwen en oude gewoonten en geloofsopvattingen

 

Dimitri Verhulst ‘Mevrouw Verona daalt de heuvel af’

Het leven van een oude vrouw die de dood voelt naderen.