De nachtstemmer

   
Titel:De nachtstemmer
Auteur:Maarten 't Hart
Verschenen:2019
Uitgeverij:De Arbeiderspers
Niveau:
Thema'sHumor
Liefde
Misdaad
Ouders en Kinderen
Pagina's:315
Blurb:Betweter, ouwe zeur? Orgelstemmer Gabriƫl, aan het werk in een benepen stadje onder Rotterdam slaagt er toch maar mooi in om de interesse te wekken van de knappe weduwe op wie alle bewoners al lang azen. Dat zet natuurlijk kwaad bloed!
Eerste zin:In dichte mist zijn bij Winsum in 1980 twee Blauwe Engelen op elkaar gebotst. Negen doden, eenentwintig gewonden. Een van die doden was Lore. Sindsdien heb ik de Blauwe Engel zo veel mogelijk vermeden.

Samenvatting

Gabriël is orgelstemmer en komt op uitnodiging terecht in een stadje in Zuid-Holland. Eenmaal aan het werk daar ontmoet hij een knappe weduwe met een opmerkelijke dochter, die door iedereen, ten onrechte volgens Gabriël, versleten wordt voor ‘ achterlijk’. Als hij steeds vaker in het gezelschap gezien wordt van de moeder en haar dochter, roept dat behalve roddelpraatjes ook bedreigingen op. Wie is, wie zijn de jaloerse mensen die Gabriël zijn relatie misgunnen? En wat gaan ze eraan doen?


Biografie auteur

Maarten ’t Hart (*1944 Maassluis) van huis uit bioloog en heel streng christelijk opgevoed, nam al vroeg afstand van zijn milieu, en dus van het geloof. Hij debuteerde in 1971 met de roman ´Stenen voor een ransuil´, over een homofiele jongen met een grote voorliefde voor muziek (een van de passies van Maarten ’t Hart zelf!). Hij werd bij het grote publiek bekend dankzij ´Een vlucht regenwulpen´, een helder verhaal over een eenzame neurotische jongen die door zijn geïsoleerde jeugd contactgestoord wordt, een wel erg hechte band heeft met zijn moeder, maar verder met niemand een relatie kan opbouwen. Inmiddels heeft hij talloze romans op zijn naam.

 


Tip:

Maarten ’t Hart ‘Het woeden der gehele wereld’

De moord op een agent houdt verband met een incident dat zich vele jaren daarvoor, in de Tweede Wereldoorlog heeft voorgedaan.

 

Bert Natter ‘Hoe staat het met de liefde’

Een roman over een jonge vrouw die worstelt met zichzelf, met haar verleden, met de liefde.