De onzichtbaren

   
Titel:De onzichtbaren
Auteur:Frank Nellen
Verschenen:2023
Uitgeverij:Hollands Diep
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Misdaad
Rebellie
School
Pagina's:237
Blurb:Een meeslepend verhaal over de macht van verhalen.
Eerste zin:Al maanden breng ik mijn nachten op dezelfde manier door: in het donker aan tafel, met mijn vingers op de draaiknop van de radio. Buiten op straat is het nagenoeg stil.

Samenvatting

Een charismatische studentenleider in de nadagen van de Sowjet-Unie verdwijnt plots. Zijn jeugdvriend gaat naar hem op zoek: een zoektocht waarin hij op de gruwelijke gebeurtenissen stuit die zich rond 1990 voltrokken in Oekraïne, onder andere de rampzalige gevolgen van de kernramp in Tsjernobyl.


Biografie auteur

Frank Nellen (*1982) is schrijver, jurist en econoom. Hij doceert aan de universiteit van Maastricht en werkt als fiscalist. Dit is zijn tweede roman; hij werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2024.

 


Tip:

Lisa Weeda ‘Aleksandra’

In opdracht van haar oude grootmoeder reist de ik naar Oekraïne om uit te zoeken wat er met haar oom gebeurd is, daar in het oorlogsgebied.

 

Merijn de Boer ‘De saamhorigheidsgroep’

Acht dertigers, mannen en vrouwen, linkse idealisten, vormen een groep die zich op allerlei manieren inzet om de wereld te verbeteren. Een buitenstaander treedt toe tot de groep, omdat hij verliefd is op een van de vrouwen uit de groep, maar de groepsactiviteiten bekijkt hij met verbazing.