De pruimenpluk

   
Titel:De pruimenpluk
Auteur:Dimitri Verhulst
Verschenen:2019
Uitgeverij:Uitgeverij Pluim
Niveau:
Thema'sEenzaamheid
Humor
Liefde
Ziekte en dood
Pagina's:151
Blurb:Een cynische man die denkt niets meer van het leven te verwachten te hebben, ontmoet een aantrekkelijke weduwe..
Eerste zin:Oefening die ik somtijds maak: mijn ogen sluiten en slenteren door het ouderlijk huis dat waarschijnlijk niet meer bestaat, of anders onherkenbaar is verbouwd zoals ik mezelf soms vanbinnen helemaal zou willen verbouwen.

Samenvatting

Mattis, een oudere, cynische zwartkijker, overpeinst wat de beste manier is om een einde aan zijn leven te maken. Hij heeft niets wat, en niemand die hem aan het leven bindt. Maar dan ontmoet hij een aantrekkelijke weduwe en verandert alles. Alleen, haar overleden man was in alle opzichten geweldig…


Biografie auteur

Dimitri Verhulst  (*1972 Aalst, België) is een Vlaamse schrijver. Hij had al een aantal werken op zijn naam toen hij in 2006 doorbrak met ‘De helaasheid der dingen’, dat verfilmd werd en ook als toneelstuk werd gebracht. Het boek beschrijft (soms on)smakelijk de jeugd van een kind in een zwak sociaal milieu. Een heel ander soort boek was ‘Mevrouw Verona daalt de heuvel af’ (dat ook in 2006 verscheen)  maar ook dat werd een bestseller. Sindsdien schrijft hij romans over uiteenlopende thema’s, maar wel vaak met een ‘loser’ als hoofdpersoon.

 

 

 


Tip:

Dimitri Verhulst  ‘De helaasheid der dingen’

Min of meer autobiografische en tragikomische beschrijving van een jeugd  in een zwak sociaal gezin.

 

Dimitri Verhulst  ‘Mevrouw Verona daalt de heuvel af’

Een roman over intensief leven en bewust doodgaan.