De visionair

   
Titel:De visionair
Auteur:Anja Sicking
Verschenen:2022
Uitgeverij:Lebowski Publishers
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Ouders en Kinderen
School
Ziekte en dood
Pagina's:270
Blurb:Een sociaal onhandige, maar heel intelligente jongen ontwikkelt een bril waarmee je andermans emoties kunt ‘lezen’.
Eerste zin:Het huis waar Roemer met zijn vader woonde, bestaat alleen nog maar in mijn gedachten. Daar zie ik ze vaak in hun woonkamer zitten, met z’n tweeën op de bank, voor de tv, ieder met een bord eten op schoot.

Samenvatting

Roemer, een sociaal onhandige scholier, beseft dat hij geen benul heeft van wat er in andere mensen omgaat, en zeker als hij verliefd wordt, merkt hij dat dat een handicap is. In zijn roboticaklas werkt hij daarom aan de ontwikkeling van een bril waarmee je mensen kunt ‘doorzien’. Maar zoals elke technologische ontwikkeling roept ook deze vinding vragen op, praktische en ethische: worden ‘wij’, de mensheid er wel beter van? En Roemer zelf?


Biografie auteur

Anja Sicking (*1965 Den Haag) studeerde klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze debuteerde als schrijver in 2000. Ze werkt als redacteur bij het tijdschrift ‘Tirade’ en geeft les op de Schrijversvakschool Amsterdam.

 


Tip:

Hanna Bervoets   ‘Efter’

In een nabije toekomst wordt verliefdheid gezien als een soort ziekte, waar je medicijnen tegen kunt ontwikkelen. Maar dat heeft heel ellendige gevolgen…

 

Adriaan van Dis ‘Klifi’

Na een klimaatramp in de republiek Nederland (dit verhaal speelt zich af in de nabije toekomst) proberen overlevenden de draad weer op te pakken.