Drift

   
Titel:Drift
Auteur:Bregje Hofstede
Verschenen:2018
Uitgeverij:Das Mag
Niveau:
Thema'sDe adolescent
Eenzaamheid
Kunst en Kunstenaar
Liefde
Ouders en Kinderen
School
Berust op werkelijkheid
Pagina's:392
Blurb:Een jonge vrouw, ’s nachts op straat, net weg bij haar partner, met alleen een grote rugzak vol dagboeken… Een prachtig liefdesverhaal!
Eerste zin:Er zijn talloze mythen waarin iemand door een geheimzinnig personage één enkel verbod krijgt opgelegd. steeds is er iets dat echt niet mag, op straffe van verstoting.

Samenvatting

Op de middelbare school werden ze verliefd op elkaar, ze studeerden samen, waren onafscheidelijk, trouwden met elkaar….., en toen begon het mis te gaan. Hoe kon zoiets moois zó ontsporen? De hoofdpersoon, Bregje, neemt met behulp van haar dagboeken die hele periode door, de eerste aarzelende contacten, de hartstochtelijke seks, de grootse toekomstplannen, maar ook de eerste barsten, de knallende ruzies. Beeldend, openhartig, en prachtig geschreven.

 


Biografie auteur

Bregje Hofstede (*1988) is journalist, columnist en schrijver. Ze studeerde kunstgeschiedenis en Frans, in Utrecht, Parijs en Berlijn. Ze debuteerde in 2014 met ‘De hemel boven Parijs’ en schreef in 2016 een lang essay: ‘De herontdekking van het lichaam; over de burn-out’.  Dit boek is haar tweede roman.

 


Tip:

Stella Bergsma  ‘Pussy album’

 Een prachtig geschreven, maar schokkende roman over de tragische afloop van een mislukte relatie

 

Connie Palmen  ‘Jij zegt het’

Twee beroemde Engelse dichters, Sylvia Plath en Ted Hughes, hebben een gepassioneerde relatie: hoe kón die misgaan?!