Duizend & ik

   
Titel:Duizend & ik
Auteur:Yorick Goldewijk
Verschenen:2023
Uitgeverij:Uitgeverij Ploegsma
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
Eenzaamheid
Op zoek naar je wortels
Rebellie
Pagina's:173
Blurb:Elke dag dezelfde saaie, stompzinnige dingen doen, samen met honderden anderen… totdat ze het niet meer pikt!
Eerste zin:Als ik voor mijn raam uitkijk over de spierwitte torens van Surdus, denk ik altijd aan vluchten. Elke keer schrik ik weer van die gedachte. Probeer hem te onderdrukken, bang dat hij opgemerkt zal worden. Maar ik krijg hem nooit helemaal weg, er blijft altijd een restje achter, sluimerend in mijn hoofd.

Samenvatting

‘Acht’ zit vast in een geestdodend systeem: elke dag dezelfde sleurhandelingen, geprogrammeerd en gemanipuleerd door ene Evi, en gecontroleerd door ‘zieners’ die hard ingrijpen als iemand van het voorgeschreven patroon afwijkt. Maar op een dag wordt haar routine doorbroken, en dat brengt een spannende, mysterieuze ontwikkeling op gang…

 


Biografie auteur

Yorick Goldewijk (*1979 Alkmaar) is musicus, tekent graag en schrijft boeken voor jongeren. In 2019 debuteerde bij met ‘Billy Extra Plankgas’. Hij schrijft boeken die zijn vrouw Yvonne Lacet illustreert.

Dit is zijn vijfde boek.

 


Tip:

Iris Boter ‘Mislukt’

Een erg geslaagd boek over een meisje dat op een verrassende manier de kans krijgt om vervelende zaken uit haar verleden alsnog in orde te maken; maar elke ingreep heeft gevolgen, en soms wel heel onverwachte en vervelende….!

  

Thomas Olde Heuvelt ‘Hex’

De inwoners van het lieflijke dorpje Beek (Gelderland) zitten opgescheept met een gruwelijk geheim, dat als een tikkende tijdbom hun leven bedreigt. Enkele jongeren denken een oplossing te hebben, maar zetten ongewild een rampzalige ontwikkeling in beweging.