Echo

   
Titel:Echo
Auteur:Thomas Olde Heuvelt
Verschenen:2019
Uitgeverij:Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Niveau:
Thema'sAndere plaatsen, andere tijden
De adolescent
Eenzaamheid
Liefde
Ouders en Kinderen
Psychische gestoordheid
Ziekte en dood
Pagina's:612
Blurb:Een jonge Amerikaan, die rondloopt met een gruwelijk geheim, krijgt te horen dat zijn man afschuwelijk verminkt is geraakt bij de beklimming van een gevaarlijke berg
Eerste zin:Julia ziet de mensen in het trapgat als ze 's nachts moet plassen. Ze staan daar in het donker en staren roerloos naar haar omhoog, alsof ze op haar hebben gewacht.

Samenvatting

Sam, jong, rijk, Amerikaan, hevig ´in love´ met Nick, Nederlander, bergbeklimmer. Sam draagt een gruwelijk geheim met zich mee, uit zijn vroege jeugd. Nick gaat een berg beklimmen die de onheilspellende naam ´Le Maudit´, de ´Vervloekte´, draagt. En dat blijkt een erg toepasselijke naam. Literaire horror, een zeldzaam genre in de Nederlandse literatuur!


Biografie auteur

Thomas Olde Heuvelt (*1983 Nijmegen) werd na de dood van zijn vader, toen Thomas drie jaar oud was, opgevoed door zijn moeder; ze woonden in Beek, vlakbij Nijmegen, waar Thomas het gymnasium doorliep.  Hij studeerde in Nijmegen Amerikaanse literatuur en startte met het schrijven van fantastische verhalen, waarmee hij enkele prijzen won. In het buitenland kreeg hij (nog veel) meer erkenning, vooral dankzij ‘Hex’, waarvan de filmrechten verkocht zijn aan Warner Bros.


Tip:

Thomas Olde Heuvelt  ‘Hex’

De inwoners van het lieflijke dorpje Beek (Gelderland) zitten opgescheept met een gruwelijk geheim, dat als een tikkende tijdbom hun leven bedreigt. Enkele jongeren denken een oplossing te hebben, maar zetten ongewild een rampzalige ontwikkeling in beweging.

 

Renate Dorrestein  ‘Weerwater’

Een roman over het einde der tijden in Almere: hoe reageren mensen als alle hoop op overleven verdwenen is?