Een tafel bij het raam

   
Titel:Een tafel bij het raam
Auteur:Mirthe van Doornik
Verschenen:2023
Uitgeverij:Prometheus
Niveau:
Thema'sEenzaamheid
Ouders en Kinderen
Rebellie
Pagina's:219
Blurb:Een restaurant-kok met een passie voor koken én een enorme hekel aan de (meeste) gasten die van zijn maaltijden komen genieten…
Eerste zin:Koken bestaat voor het grootste gedeelte uit afwassen, dat realiseert niemand zich. Tv-koks laten nooit de troep zien die achterblijft. Je ziet ze proeven, schelden, experimenteren; je ziet ze nooit alles weer schoonmaken.

Samenvatting

Restaurant-kok Alp werkt zich in het zweet om de perfecte schotels te bereiden en heeft duidelijke ideeën over de manier waarop zijn gasten daarvan moeten genieten. Hij heeft niet zoveel geduld en empathie voor ‘andersdenkenden’. En dan heeft hij ook nog personeelsproblemen, en ouders die voortdurend aan de telefoon hangen.

 


Biografie auteur

Mirthe van Doornik (*1982 Rotterdam) is schrijfster en documentairemaakster. Ze studeerde in Rotterdam journalistiek. In 2018 debuteerde ze als schrijfster; dit is haar tweede boek.

 


Tip:

Ronald Giphart ‘Troost’

Een top-kok met een eigen tv-programma raakt in de problemen; een aardig inkijkje in de wereld van de sterrenkoks.

 

Gerbrand Bakker ‘De kapperszoon’

Een kapper met een hekel aan (de meeste) mensen…